In Addicted to Blues biedt Sophia Wezer u een intiem kijkje in het leven van Billie Holiday, een van de invloed- rijkste jazz-zangeressenaller tijden.

 

Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw. In grote delen van Amerika leven zwart en blank gescheiden maar in Carnegie Hall, New York, bezoekt de blanke elite een concert van een zwarte zangeres: Billie Holiday. Vlak voor middernacht bereidt ze zich voor op een dan al legendarisch optreden. De gevierde ster is één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden maar ze heeft moeite zich staande te houden in een wereld vol foute mannen, racisme en drugs. Aan de hand van hits als ‘Strange Fruit’, ‘Them There Eyes’ en ‘End of the Affair’ zien we hoe Billie met al haar ups en peilloos diepe downs toch altijd wist vast te houden aan het grootste goed in haar leven, de muziek.

 

Sophia Wezer was eerder te zien in onder meer de musicals The Wiz, Sweet Charity, Tarzan en Chicago. Voor haar rol in de laatstgenoemde musical ontving zij een Johnny Kraaijkamp Musical Award. Ze wordt begeleid door Erik de Reus (o.a. composities voor Richard Groenendijk, Mylene d’Anjou, Buurman & Buurman).

 

Script en liedteksten
Petra C. van der Eerden, e.a.

 

Muziek

Erik de Reus, e.a.

 

Regie

Winfred van Buren

 

Vormgeving

Marinus de Graaf

 

Tourneeplanning

Louis-Fritz Maurer

DESKTOP VERSIE   |   ©2015-2017 Marinus Vormgeving | Fotografie: Roy Beusker